For ditt lokale vassdrag og miljø

Anklages for lukket prosess om Lysakerbyen

Lilleaker_and_Lysakerelva
Anklages for lukket prosess om Lysakerbyen

Lysakervassdragets Venner vil beholde elva med et eget liv, uavhengig av bebyggelsen som skal reises på begge sider. De mener prosessen har vært udemokratisk.

– Vassdraget må være noe mer enn et landskapselement, men planene for Lysakerbyen tar ikke hensyn til at dette skal være en levende elv, sier John Tibballs, som er styreleder i Lysakervassdragets venner.

Kilde: Budstikka.no
Foto: Ketil Lenes / Wikimedia commons
Les mer…

Utforsk lokale turperler i sommer!

Utforsk lokale turperler i sommer!

De lokale kulturstiere og kulturløypene er tilbud til å bli både sunn og klok av. Her får du mosjon for kroppen og stimuli for intellektet på mén gang, Så ta gjerne en helgetur til Lomma, Drengsrud, Billingstad, Eineåsen eller Hvalstad i sommer.

Elva Lomma, som slynger seg gjennom store deler av Bærum fra innerst i Lommedalen til Vøyenenga, er kartlagt med egen folder som viser kart, bilder og beskriver elvens historie.

Kilde: budstikka.noLes mer…

Opplevelser langs Lomma


Lomma fra Guribysaga til Vøyenenga har fått egen guide og kart over historiske plasser.

Elva som slynger seg gjennom store deler av Bærum fra innerst i Lommedalen til Vøyenenga er kartlagt med egen folder som viser kart, bilder og beskriver elvens historie.

Kilde: Budstikka.no
Foto: Pål Giørtz / Wikimedia CommonsLes mer…

Sporveien anmeldt etter oljeutslipp – sjekket ikke rør på 54 år

320px-Alna
Oljeutslippet til Alnaelva i Oslo 30. mai 2018 får et rettslig etterspill. Da rant det 28 000 liter fyringsolje ut i Alnaelva fra Oslo Sporveiers anlegg ved Ryen, og oljen kunne spores ved øyene i indre Oslofjord. Miljødirektoratet anmelder nå sporveien for miljøkriminalitet.

Kilde: nrk
Bilde: Ida Tolgensbakk / Wikimediea CommonsLes mer…